Favoriterna vidare

Igår blev det definitivt klart att mina två favoriter i fotbolls-VM har klarat sig vidare till andra omgången – men det har jag nog inte tvivlat på att de skulle klara av. Intressantare är då att det samtidigt klarnade vilka lag de möter i andra omgången.

England har på tre matcher lyckats samla ihop sju poäng (vinster mot Paraguay och Trinidad-Tobago, jämnt mot Sverige). Nästa match blir mot Ecuador, ett lag som jag faktiskt inte har sett spela ännu under detta VM men som förstås är värt att tas på allvar. Ecuadorianerna slog ju trots allt både Polen och Costa Rica, även om de sedan förlorade ganska stort mot Tyskland. Englands insats i VM hittills har varit ganska ojämn. Första halvlek mot Sverige var riktigt bra spel, men sedan tappade de greppet och svenskarna kom igen. Och mot Paraguay höll det ju på att gå riktigt dåligt.

Gårdagens match mellan Brasilien och Japan såg ännu i halvlek ut att kunna bli ganska intressant, men den andra perioden gick i sambatakt. Brasilien går obesegrade vidare till andra omgången, men sju mål gjorda och bara ett insläppt. När nu även Ronaldo verkar få ordning på sitt spel – han nätade två gånger igår – kan Brasilien klara sig riktigt bra. Brasilien möter Ghana i nästa match. Det är svårt att tro att Ghana skulle ha någon chans mot brasilienarna, men det återstår att se hur det går.
[tags]fotboll,fotbolls-VM,vm,england,brasilien,ghana,ecuador[/tags]

Lämna ett svar