Sydamerikanskt för hela slanten?

Då ungefär hälften av de 64 matcherna i fotbolls-VM har spelats kan man väl konstatera att överraskningarna så här långt är få. De lag som utpekades som favoriter har kammat hem poäng medan de svarta hästarna verkar falla ut redan i gruppspelet, vilket ju på sätt och vis är synd.

Enligt en färsk undersökning är fotboll den idrottsgren som är intressantast att se på och följa med, främst just tack vare att det förekommer fler överraskande resultat än i sporter som ishockey eller korgboll (för att inte tala om F1 där en viss tysk tycks stå på prispallen efter varje lopp…). Och vad kan man annat än hoppas att vi ännu får se en och annan överraskning i de avgörande matcherna. Australien…? Ghana…?

Får man tro vadslagningsbyråerna så kommer Argentina eller Brasilien att lyfta guldbucklan den 9 juli. Lagen är onekligen starka både på pappret och på gräset, men visst finns det utmanare. Tyskarna har fördel av hemmaplan och holländarna har spelat piggt. I England hoppas man förstås på att underbarnet Rooney hittar formen efter sitt mirakeltillfrisknande…

De eviga förlorarna i mästerskapssammanhang, Spanien, utklassade Ukraina med 4-0 i sin första match. Få se hur de klarar Tunisien ikväll.

2 tankar kring ”Sydamerikanskt för hela slanten?

  1. Det gick ju sist och slutligen bra för spanjorerna, under andra halvlek lyckades de vända 0-1 till 3-1. Jag tycker att det för en gångs skull verkar vara ett starkt spanskt lag på benen i år. Det blir intressant att se hur långt de kan ta sig.

  2. Hoj!

    Jag tror på Argentina. I och för sig skall man inte tro att 6-0 mot Serbien i en relativt öppen match säger allt, men ändå. Sen hoppas jag att England klarar sig denna gång. De har en rätt så bra lag. Tyvärr verkar det som om det bara är europeiska och sydamerikanska lag som rockar även denna gång. Eller sambar och salsar…

Lämna ett svar