Lapsang

En av de godaste tesorterna som finns är rökteet Lapsang Souchong (därav bloggens namn). Tebladen torkas och sätts i bambukorgar som placeras ovanför öppen eld, vilket ger teet en alldeles speciell rökig smak och arom. Värt att pröva om man tycker om starkt te! Vid behov kan man mjuka upp smaken med lite mjölk.

Enligt vissa påminner Lapsang-smakupplevelsen om skotsk whisky och cigarrer. Det kan jag bra tro, även om jag inte har någon större erfarenhet av någondera.

3 tankar kring ”Lapsang

  1. Roligt! att se att du startat en blogg! Och vad är inte mera lämligt för dens namn om inte just en tesort, speciellt då det gäller dig. Diggar lattefärgen på sidan och ser framemot att få kika in här nu som då. Förövrigt dricker jag hellre te med fruktsmak. Stor kram av svägerskan.

  2. Färgerna kanske ändrar när min egen layout blir färdig, men vilka färger det blir vet jag inte ännu. Brunt och grönt är ändå starka kandidater.

    Fruktte som riktigt smakar frukt (typ fyra röd frukter) har jag aldrig riktigt gillat. Men det är bra att smaken är olika; på jobbet har jag ett paket fruktte som du skall få. =)

Lämna ett svar