Examen

Under de senaste dagarna har jag fått en ovanligt strid ström av diplomspam som inte har fastnat i spamfiltret. De flesta är säkert bekanta med den här typens reklammeddelanden, men jag bifogar för säkerhets skull ändå ett exempel. Att ange källor hör ju till god akademisk sed.

Obtain a prosperous future, money-earning power and the prestige that comes with having the career position you’ve always dreamed of. Diploma from prestigious non-accredited universities based on your present knowledge and professional experience. (”Kelvin Trotter”, 6.6.2006)

Till all lycka är jag inte i behov av en pseudoexamen från till exempel University of San Moritz, Trinity Souther University eller Degrees-R-Us. Den 23 maj fick jag nämligen äntligen min filosofie magisterexamen från Helsingfors universitet!
Min studietid varade ganska länge, hela nio år. Visst är det en lång tid, men man kan väl säga att jag har gjort det lite svårt för mig att studera snabbt: efter två studieår bosatte jag mig 200 km från universitet, sedan år 1999 har jag arbetat mer eller mindre heltid och jag har fått två barn under studietiden.

Nu är det i alla fall över, och jag kan äntligen sluta skämmas och/eller bli arg på mig själv varje gång Studentbladet eller Ylioppilaslehti dimper ner i postlådan. Skönt!

En tanke kring ”Examen

  1. Grattis! Det var ju ett trevligt litet party på söndan. Nu väntar då alltså löneförhöjningar och -bonusar…

Lämna ett svar