TV-byte

MissfärgningIgår kunde jag äntligen åka med vår gamla TV till Veikon Kone och byta ut den mot en ny. Vår lite över två år gamla LG hade nämligen ända från början ett allvarligt färgfel (se bilden) som gjorde att den måste bytas ut. När jag klagade över saken i oktober förra året och förväntade mig ärendet skulle lösa sig enkelt – garantitiden hade ju ännu inte gått ut – visade det sig till min stora förvåning att man på LG:s service ansåg att den här missfärgningen inte är ett direkt fel utan snarare en egenskap hos en billig TV. På bilden ser ni ju själva hur allvarligt felet är – inte direkt någon njutning att se på. Jag var inte beredd att ge upp så lätt, utan tog istället kontakt direkt med försäljaren för att höra vad de ansåg om saken.

På Veikon Kone förstod man i alla fall att jag inte var nöjd med bildkvaliteten, och lovade ta upp saken till diskussion med LG:s representant. Man lovade sköta saken efter julhelgen, så att jag skulle kunna få en ersättande TV i början av det nya året. Tiden gick och inget hördes av dem. Jag ringde, skickade e-post och man lovade alltid att det snart skulle hända något. Men för tillfället fanns det inga bildrörsapparater i lagret.

Philips 28PW6451Efter att ytterligare några månader hade gått och fotbolls-VM började närma sig tröttnade jag på att vänta och ringde igen en gång. Ni kan ju föreställa er hur trevligt det hade varit att se på fotboll när halva gräsmattan blir rödfärgad. Nu hade man plötsligt några bildrörsmodeller i lager, och jag kunde tydligen få en av dem i utbyte. Så nu står det en Philips 28PW6451 i vårt TV-skåp istället för den eländigt dåliga LG:n. Den här gången lönade det sig att vara en ”besvärlig” kund. Hittills har jag åtminstone varit nöjd med den nya apparatens bildkvalitet. Vi får hoppas att det inte blir aktuellt med en likadan process med den här TV:n.

Lämna ett svar