Lin Yun White Downy

Tar mig friheten att använda veckans sista arbetsminuter på att skriva. Hoppas chefen inte läser. 😉

Förra veckan köpte jag nytt te till jobbet. Under merparten av våren levde jag på påste eftersom jag tänkte att kontraktet här skulle ta slut småningom. Nu när det ser ut som att jag stannar här en längre tid investerade jag i lösviktste igen. Sorten heter Lin Yun White Downy.

Lin Yun White Downy är det enda vita teet i Robert’s Coffees urval. Andra butiker klassar det ändå som grönt, så man kan väl tänka att det ligger någonstans på gränsen mellan vitt och grönt.

Vitt te är crème de la crème i teernas ”färgskala” – endast de yngsta bladskotten används (du har väl sett Lipton-reklamen… 😛 ). Smaken är för det mesta mjuk och nästan litet söt. Och visst har ljusgul-gröna Lin Yun White Downy en mycket mild smak. Kanske skulle det passa bättre som eftermiddags- eller kvällste än som ”väckarklocka”, men nog går det minsann hem också på morgonen. 🙂

En tanke kring ”Lin Yun White Downy

Lämna ett svar