Kvartsfinalerna närmar sig

Om det inte finns några fotbollsmatcher att se på får man väl lov att läsa och skriva om dem istället. 🙂

På fredag och lördag spelas kvartsfinalmatcherna i VM. Matchparen och heta tipsen är följande:

Tyskland—Argentina
Två starka lag som båda redan har visat att de kan gå långt i turneringen. Tyskarna har ett vasst anfallspar i Klose och Podolski, och de övriga spelarna är inte fy skam de heller. Argentinas mittfält består av idel världsstjärnor, men försvaret är ett litet frågetecken. Abbondanzieri i målet har varit aningen osäker.
Tippning: 2–1 till Tyskland.

Italien—Ukraina
Nykomlingarna Ukraina har spelat bättre än väntat. Mot Italien får de klara sig utan Voronin, som lider av en lårskada. Rebrov är ändå ingen dålig ersättare. Italienarna har inte övertygat hittills och var riktigt illa ute mot Australien. Jag tror ändå att de går vidare – på typiskt italienskt vis med minsta möjliga marginal.
Tippning: 0–0, Italien vinner på straffar.

England—Portugal
Ett intressant möte där portugisernas tränare Scolari möter det lag som han var fem före att ta över efter VM. Englands stjärnspelare har ännu inte riktigt visat vad de går för, och framför allt i anfallet ser det skralt ut. Att lämna Rooney helt ensam i anfallet som ”target man” låter som ett dåligt skämt, men tyvärr var det Erikssons taktik i matchen mot Ecuador. Portugal kommer till spel utan Deco och Costinha, som båda såg rött i Holland-matchen. De kommer att saknas på mittfältet.
Tippning: England vidare med 2–1 efter tilläggstid.

Brasilien—Frankrike
Finallagen från åtta år tillbaka möts igen. Ingen har riktigt kunnat testa Brasilien ännu och laget har målskillnaden 10–1 på fyra matcher. I matchen mot Ghana hade försvaret öppna dörrars dag. Om Henry får ens hälften så mycket utrymme som ghaneserna fick, så kan han ensam avgöra matchen – förutsatt att han lyckas hålla sig onside…
Tippning: Brasilien vinner med 3–2 och tar sig till semifinal.

En tanke kring ”Kvartsfinalerna närmar sig

  1. Tror du hade rätt på Tyskland-matchen, men Italien-Ukraina slog fel. Den är inte slut ännu, dina brorsor sitter där nere och hejar hejvilt ännu, men 0-0 lär det inte kunna bli mer… Jag tycker ändå att det här är roligt. Roligaste med fotbolls VM hittills faktiskt. Är imponerad av hur duktig du är då du känner till landslagen så väl.

    Ha det gott, snart ses vi.

    Kram av Sonja (som börjar semestern NU)

Lämna ett svar