Farlig sport

Fotboll hör till de farligaste formerna av idrott. Det fick vi se igen igår när Englands Michael Owen blev liggande på gräset efter att han vridit knäet. Diagnos: skadat korsband i högra knäet, operation och fem-sex månaders rehabilitering. Owen blev inte ens tacklad, han bara steg fel.

Det vände sig i både magen och halsen när jag såg det hela live på tv. För 1½ år sedan gjorde jag nämligen precis motsvarande rörelse, vänstra knäet blev liksom efter i en vändning, och knäskålen hamnade ur led för att sedan genast komma rätt igen. Jag klarade mig ändå bättre än Owen. Inget gick sönder i knäet så jag klarade mig utan operation, och efter en månad på kryckor kunde jag gå ganska normalt igen. Men efter den upplevelsen är jag extra försiktig när det gäller vänstra knäet och snabba rörelser…

År 2006 vill nog Owen glömma så fort som möjligt. I praktiken har han varit frisk under en månads tid, uppvärmningen inför VM. På nyårsafton bröt han foten och var ur spel i fem månader. Nu är han då borta resten av året med sin knäskada. Fotbollsspelarens mardröm.

2 tankar kring ”Farlig sport

  1. Det såg faktiskt för horribelt ut. Har du en likadan sekvens i ultrarapid av din egen skada?

  2. Nej, som tur var det ingen som filmade det hela. Däremot minns knäet precis hur det kändes…

Lämna ett svar