Teologisk turnering

Den pågående fotbollsturneringen får även ganska oväntade följder. För annat än oväntat kan man väl inte kalla den teologiturnering som pågår på Patrik Hagmans blogg God in a Shrinking Universe. I Patriks världsmästerskap tävlar 32 av 1900-talets stora systematiker om världsmästerskapet i systematisk teologi. Reglerna är simpla: publiken, dvs. bloggens läsare, röstar fram vinnaren i varje match. När detta skrivs har turneringen pågått i fem dagar och i vissa av grupperna börjar det redan klarna vem som kommer att gå vidare till andra omgången av slutspelet.

Trots att jag vuxit upp omgiven av teologer (pappa, mamma och de flesta av våra familjebekanta) och i vuxen ålder fortsatt att tillbringa mycket tid i deras sällskap (min fru Sonja och en hel del av våra vänner) har jag inte tillräckliga kunskaper för att själv kunna rösta. Till namnet känner jag nog till de flesta av de teologer som kvalificerat sig till slutspelet, men tyvärr inte mer än så. Jag följer i alla fall med tävlingen med spänning. Det verkar finnas många starka teologer med i startfältet – åtminstone Pannenberg, Moltmann, Tillich och Rahner är hittills obesegrade.
[tags]VM, världsmästerskap, teologi, systematisk teologi, konstigheter[/tags]

Lämna ett svar