WordPress 1.5 på basseblog

När WordPress 1.5 kom ut för ett par dagar sedan störtade jag genast till wordpress.org, laddade ner tarbollen och installerade på basseblog. Jag har även tidigare tyckt om WordPress, men programmet har nu blivit verkligt mycket bättre. Förändringarna är alltför många för att gå in i detalj på, och dessutom har många andra redan gjort det mer förtjänstfullt än vad jag skulle kunna. Det räcker kanske med att säga att man nu med WordPress + insticksprogram kan bygga upp en hel webbplats, när man tidigare kunde göra en avancerad blogg.

Det fanns förstås ingen svensk översättning med i paketet, så jag började arbeta med en egen. Nästa dag visade det sig att programutvecklarna hade skapat en e-postlista för översättare, och också gett tillgång till en nätbaserad översättningstjänst. Med hjälp av den lyckades sedan ett svenskt ”översättarlag” göra en fungerande översättning av WordPress 1.5. Den översättningen är inte officiellt publicerad ännu, men är i användning bland annat på basseblog och har åtminstone hittills fungerat väl.

3 tankar kring ”WordPress 1.5 på basseblog

 1. Hej!

  Själv skaffade man blog igår, sökte runt efter svensk översättning men hittade ingen. Men efter att ha sökt lite mera så hittade jag hit, undrar om du vet när den svenska översättningen blir officiellt publicerad ungefär?

 2. Bäste Basse!

  Vet du hur det är med ’ping-ar’ i den svenska versionen? WP verkar ha lite problem med slikt.

  Vänligast
  Henry

 3. Kan du sige mig hvor jeg kan få fat i den Svenske oversättelse, eller eventuelt sende den til mig? Kan ikke downloade den fra WordPress…

Kommentera