Ypperlig chans för ManU att rycka

Om några timmar gör Manchester United allt vad de kan för att plocka tre ligapoäng på Arsenals bekostnad. Tabellettan och -fyran möts i London på Arsenals nya hemmaarena Emirates Stadium.

I och med att Liverpool tog en säker 2–0-seger över Chelsea igår har Manchester United nu chans att utnyttja Chelseas formsvacka och utöka poängskillnaden till The Blues till nio poäng när 14 matcher återstår. Det skulle nog smaka. 🙂 Men trots att Arsenal nog kan glömma mästerskapstiteln vill de ändå inte tappa kontakten till Liverpool och Chelsea. Med andra ord står det mycket på spel.

En intressant detalj är att Arsenal inte ännu förlorat en enda match på Emirates Stadium. Men någon gång skall väl bli den första… 😉

Höstens match i Manchester slutade i Arsenals favör, så Arsenal har kanske ett litet mentalt överläge. Å andra sidan är The Red Devils formkurva mycket stark medan The Gunners har gjort lite mer berg-och-dal-bana.

Intressant skall också bli att se om Henrik Larsson igen får chansen från start tillsammans med Wayne Rooney, och hur han isåfall klarar sig. Larsson, som är lånad från Helsingborg för tre månader, har snabbt blivit en favorit bland United-supportrarna och kanske också bland tränargardet med Sir Alex i spetsen.

Matcherna mellan Manchester United och Arsenal är av tradition mycket känsloladdade, och inte sällan har det uppstått gräl och smutskastning. Fast nu är ju både Roy Keane och Patrick Vieira på andra håll, så det kanske går lite lugnare till nuförtiden.

Så hur slutar matchen? Får väl gissa på 2–2.

Lämna ett svar