Hem från bilverkstaden

När man överväger att börja träna och funderar på vilken gren som skulle kunna vara lämplig gäller det att väga positiva och negativa sidor mot varandra. Utbudet är stort, och alla grenar har både fördelar och nackdelar. En del ser det sociala umgänget som viktigt och väljer då kanske en lagsport eller att gå på gym med en kompis. Andra föredrar att kunna motionera precis när de passar dem själva och väljer följaktligen hellre att gå, cykla eller jogga.

Som jag har nämnt tidigare här på basseblog har jag joggat aktivt under hela sommaren. Trots att jag under hela livet har föredragit bollsporter och fnyst lite föraktfullt åt joggning var det trots allt ett förvånansvärt lätt val av gren. Och jag kan ju inte bortse helt från att det i min ganska pressade tidtabell inte riktigt finns plats för det som så fint kallas organiserad idrott.

Men det finns faktiskt andra fördelar med joggandet än att det kan utföras när som helst. Det går nämligen också att utföra nästan var som helst, vilket kvällens träningspass är ett bra bevis på. Vår bil behövde nämligen föras på service, helst före det kommande veckoslutets längre körande. Att föra bilen till verkstaden är i och för sig inte något problem, men att komma därifrån utan bil är värre, för att inte säga omöjligt. Speciellt på kvällen. Bussarna till och från industriområdet går nämligen endast under kontorstid, då vi som skulle behöva anlita dem förstås sitter på kontoret. Men då ett träningspass ändå ingick i planerna för kvällen var det en smal sak att kombinera de två. Till min stora förvåning visade det sig dessutom att den helt oplanerade sträckan tog precis 50 minuter att jogga, det vill säga exakt den tid som träningspasset var tänkt att ta. Perfekt.

Lämna ett svar