Bor det en liten naturfotograf i oss alla?

Ett av argumenten för att köpa just den kamera vi skaffade (en Olympus C-720UZ, ifall du inte redan visste det) var att den stora zoomen ger rätt bra möjligheter till naturfotografering. Nå, hur har det gått? Under de riktigt första dagarna försökte jag mig på att fotografera några måsar vid Hallis fors här i närheten. Det gick inte speciellt bra. Jag var oerfaren, kunde inte kameran och dessutom kanske en jättestor flock skränande måsar som slåss om maten inte är det riktigt optimala sättet att börja sin bana som naturfotograf. Efter det har jag i stort sett inte fotat andra naturbilder än landskap.


En fasantupp, bongad i Studentbyn
Men skam den som ger sig! När vi igår gick ut på en liten promenad tog jag kameran på axeln och tänkte att jag skulle knäppa några bilder. Rätt som det var hittade vi en fasantupp som satt och bara väntade på att bli fotograferad. Sagt och gjort, jag tog en mängd olika bilder och testade diverse manuella lägen för att få ”den optimala bilden”. Resultatet ser ni här ovan.

Lite senare på vandringen, då vi gick över Tomasbron på väg mot centrum, såg vi den vackra solnedgången över ån. Landskapet var verkligt fint – den nya isen som just lagt sig över Aura å strålande av solnedgången och silhuetterna av Domkyrkan och Observatoriet i bakgrunden. Fint!

Solnedgång över Aura å

Kanske det bor en liten naturfotograf i mig trots allt…?

1 tanke kring ”Bor det en liten naturfotograf i oss alla?

  1. Du lyckades bra med dina bilder. De är fina. Du borde ta med kameran till stan nu då det är ljust och har kommit mera snö. Jag kanske klarar mig utan den en dag… Kram.

Kommentera