Prinsessan besökte Åbo konserthus

Prinsessan Törnrosa av Lotta Nieminen, Martin koulu, ÅboVi har haft skolkonserter med orkestern här på Konserthuset – nästan 7000 åhörare under en och samma vecka är ganska häftigt! Orkestern har spelat Erkki Melartins Svit ur Prinsessan Törnrosa, och några skådespelare har agerat berättare. Själv har jag suttit bakom videokanonen i salongen och haft hand om bildkavalkaden i bakgrunden. Det är betydligt mer arbetsamt än det låter, det kan jag intyga efter en vecka. Man måste vara skärpt hela tiden för att inte göra någon dum miss som sedan syns i hela salongen.

Det att jag har suttit i salongen mest hela dagarna betyder inte att mina andra arbetsuppgifter har minskat, så det har blivit rätt stressigt. Å andra sidan är det helt roligt med omväxling, och när resultatet dessutom har varit lyckat känns det sist och slutligen rätt bra.

Om det intresserar kan du kan läsa mer om våra prinsesskonserter på orkesterns nyhetssida.

Lämna ett svar