Oh Lord, won’t you buy me…

Det finns mycket som man gärna skulle vilja ha. Trots att jag i princip är helt nöjd med vår digitalkamera (en Olympus C-720UZ) kan man ju alltid drömma. Och olika kameror att drömma om finns det minsann. Vår lokala Rajalabutik ordnade ett naturfotografievenemang på Konserthuset häromdagen. Eftersom jag är intresserad av fotografering passade jag förstås på att besöka utställningen. Canon hade ett eget bord med en hel massa digitala systemkameror där. Jag passade på att pröva några av dem, och blev helt såld på kuppen. Jag testade en EOS 20D med ett EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM-objektiv, och det var en helt otrolig känsla att fotografera med den. Jag blev totalt överrumplad över bildkvaliteten – innebilderna som Konserthusets några år gamla Fuji ständigt går bet på blev plötsligt knivskarpa och rätt belysta. Och snabbheten sen! Kameran fokuserade på nolltid och knäppte bilder i rasande takt. Jag vet inte om du läser basseblog, Gud, men ifall du gör det skulle du väl kunna fixa så att jag får ett sånt där paket under granen i år?

Å andra sidan, det skulle inte vara helt fel om Gud köpte en Mercedes Benz åt mig heller…

2 tankar kring ”Oh Lord, won’t you buy me…

  1. Yepp…jag läste nyligen en artikel om män, och deras störande gen för behov av ny teknik…vi tycks verkligen vara lätta offer för det…vi män alltså…och dessutom att japanska män tycks ha en störande gen som framkallar ypperlig teknik för att förverkliga våra drömmar, tycks inte hjälpa saken…
    Men till saken…20D har även jag testat, men jag tycker inte den är ett tillräckligt skutt gentemot en ”bättre” kamera i den väg som jag behöver den…Under min gran skulle det kunna komma en Canon 1Ds Mark II…he he…men då skulle nog hela Korvatunturi gå i konkurs tror jag…Nej – steget från 6,3 Mpix till 8,2 Mpix är inte nog för mig…16,7 Mpix däremot är så nära mellanformat som det kan komma…Å andra sidan mister jag förmånen med 1,6x -cropfactorn, vilket ju inte är helt fel i naturfotograferingsväg. Men tiden visar sig an…17-40mm f/4.0 står på önskelistan, likaså ett 300mm f/2.8 IS -rör…

    Hur var tillfället annars då? Bra bildshow?

  2. Jag försöker håller mig borta från den här typens tillställningar. Man kan inte tänka klart på flera veckor efter att ha provat så här fantastiska nya kameror 😉

    Fast nu börjar det redan finnas digitala systemkameror till ett ganska mänskligt pris. T.ex. Nikons D70 skulle redan möjliggöra ett byte från analogt till digitalt.

Kommentera