Ett projekt har rotts iland

Såja. Genrep och premiär på Fallåker Teaters Spelman på taket är över. Förra fredagen (12.11) hade vi en fullsatt premiärsalong ute i Esbo, och många var de som trotsade stormen och tog sig dit ut, busstrejken inte att förglömma.

Jag var mycket nöjd med mina ”elever” som jag sedan september övat in körsånger och sångpartier med. Mats Liljeroos på HBL verkar också ha varit nöjd. Recensionen i söndagens husis var nämligen mycket bra. Laddningen hos skådisensemblen var på topp, och jag har inte sett en enda repetition av samma kaliber. Publiken gör väl sitt när det sist och slutligen gäller.

Nu skall ensemblen spela ca 25 föreställningar, på lördagar och söndagar fram till april. Jag har lovat komma och kolla läget nu och då, som körpolis, men i övrigt är mitt arbete över. Roligt har det varit och får se om det blir fortsättning på det…

Under veckoslutet var jag i Åbo för att fira brorsan Basse som blivit 28 år. Det är alltid roligt att fara dit, för det blir liksom att rycka sig loss från vardagen för en kort tid och glömma en hel del annat. Det är förstås kul att träffa också Sonja och brorsönerna Harald och Artur. För en tid får man vara lekfarbror Zio eller Bambos Mimos.

Nu börjar man känna av en viss tillpackad almanacksstress som omfattar november och december. Det gäller bara att ta det lugnt nu och då och försöka ”festina lente”, skynda långsamt. Ibland tar man sig tid för att bara promenera eller för att sitta en halv timme längre på matstället eller caféet. Sådana små oaser i vardagen är nog så viktiga. Kanske som att ibland skriva litet blog…

2 tankar kring ”Ett projekt har rotts iland

 1. Känslan är ömsesidig, det är alltid lika roligt att träffa dig också, vår bästa man!

  Och du ska veta att du alltid är välkommen till oss, närhelst du behöver lite ”ledigt”. Snart är det jul, man kan redan känna doften av nygräddade pepparkakor… och då ses vi lite mera. Jag och barnen tänker ta jullov en vecka före julafton. Så kanske kan du komma med och skida och skrinna med oss då?!? Vi måste bara hitta skidor åt Harald först, eller så får han vänta till julafton.

  Stor kram till dig. Ta hand om dig för du är viktig och mycket omtyckt.
  Sonja

  PS Medan jag läste igenom vad jag skrivit hör jag Basse sjunga för barnen: ”Juuuulen är härlig för stooora och småååå”, och nu kommer det ”Giv mig ej glans ej guld ej prakt”. Och han vet inte vad jag skriver här, nästan kusligt, för han är inte den som skyndar med julkänslan…

 2. Ciao cousin!
  Kalenderslaven tycker det låter bekant med allt ditt program, samma läge här. Bara två körer i och för sig, men desto mer annat, t.ex. småsaker som en gradu och en historik. Och ett 20-minuters flamencoverk till februari, tre dansare, jag är ensam koreograf. Puh.
  Nå, snart är det jul och då är man kanske ledig en och annan dag. Ser fram emot sitsen på fredag, hoppas jag inte tappar rösten i år…
  Kram Tove

Kommentera