Alla tiders säsong?

Det ser ut att kunna gå vägen för Manchester United i år igen. Vi är inne i början av mars och ManU är ännu med och kämpar på alla fronter. Klubbvärldsmästerskapet kammade laget hem i december och senaste veckoslut fick Tottenham se sig besegrade i ligacupfinalen. I ligan går allting som smort med tio matcher kvar att spela.

Största utmaningen i det här skedet är utan tvekan Champions League. 0–0 borta mot Inter var inte helt fel, men det krävs en perfekt match på Old Trafford nästa vecka om ManU skall avancera. Ett baklängesmål och uppgiften kan plötsligt bli övermäktig.

Roligt att se både nya och gamla namn bland de spelare som klarat sig bra den här säsongen så här långt. Danny Welbeck och brassetvillingarna Fábio och Rafael da Silva är unga typer som har övertygat när de fått chansen. Och Ryan Giggs spelar sin livs fotboll när många i hans ålder har gått i pension för länge sedan.

Ingen glömmer väl den legendariska trippeln säsongen 1998/99, och dubbeln ifjol kändes som en stor vinst. Men vem kunde någonsin ens drömma om fem titlar samma säsong? En sådan bedrift skulle man redan kunna kalla historia.

2 tankar kring ”Alla tiders säsong?

  1. ManU fick kanske ett helt ok resultat mot Inter i Champions League, men matchen var dödtråkig! Hoppas att det blir bättre fart på lagen i returen.

  2. Jag är väl lite partisk i sammanhanget, men jag tyckte att ManU spelade förvånansvärt anfallsglad fotboll i första halvlek. =) Andra blev sedan mer jämntjock.

    På tisdagen är det för övrigt Liverpool – Real Madrid som visas på YLE. Real får det nog tufft på Anfield.

Kommentera