Knagglig inledning på säsongen

Åtta poäng på fem matcher är knappast den inledning som Sir Alex & co hade hoppats på. Att mellanskiktslag som Portsmouth och Reading har stått för motståndet gör inte precis saken bättre. Men säsongen är ju lång som vanligt, så allt hinner hända innan segraren koras i maj.

De regerande mästarna var ovanligt verksamma på spelarmarknaden i sommar. Kring 80 miljoner pund bytte ägare då Owen Hargreaves, Anderson, Nani och Carlos Tevez flyttade till Old Trafford. Hargreaves har redan i många år visat vad han går för, medan Anderson och Nani är mer oprövade kort. Tevez, vars övergång blev historisk på grund av oklarheter om vem som egentligen ägde hans spelarrättigheter, är ett mycket intressant namn som förhoppningsvis kommer att synas rätt ofta i målgörarlistorna.

Värt att notera är också att Ole Gunnar Solskjær i tisdags meddelade att han avslutar sin karriär. Den sympatiske norrmannen har drabbats av knepiga knäskador under de senaste åren, och trots flera comeback-försök lägger han nu skorna på hyllan för gott. Solskjær minns man kanske bäst för hans övertidsmål i den legendariska Champions League-finalen mot Bayern München 1999. 2–1-målet gav Manchester United titeln ”Europas bästa klubblag” för andra gången i lagets historia.

Lämna ett svar