Google Analytics – statistik över webbplatsen

Google har gjort det igen. Google Analytics, som lanserades för allmänheten för en vecka sedan eller så, är ytterligare ett exempel på en lyckad Google-produkt. Vadå ytterligare? Nå Picasa, Google Earth, Google Desktop och Gmail är minsann både intressanta och nyttiga program!

När man har installerat Google Analytics på sin egen webbplats får man detaljerad och mångsidig information om hur besökarna beter sig på webbplatsen. Statistiken presenteras i vackra diagram och tabeller enligt eget önskemål. Både teknikern och innehållsproducenten hittar matnyttiga siffror. Man får veta bl.a. vilka sidor som har mest besökare, vilka länkar besökarna väljer att klicka på, varifrån besökarna kommer, vilka webbläsare och operativsystem som används, vilken skärmupplösning som är populärast… Vill man påta mera med siffrorna kan man välja att spara datan i Excel-format.

Användarvänlighet är en av Googles starkaste sidor. Det går snabbt att lära sig använda Google Analytics och de flesta begreppen behöver ingen förklaring. Go Google!

Intresserad? Bekanta dig med Google Analytics.

Lämna ett svar