Semestersummering

Så där spontant tycker man ju att semestern skulle vara den idealiska tiden att blogga. Man är ju piggare och har tid för egna projekt när arbetsgivaren inte står och flåsar en i nacken. Att man kanske är bortrest gör ju egentligen inget, eftersom man kan blogga via e-post från sin telefon. Trots allt detta blev det inte av för mig att skriva dess mer under min lediga tid, så i senaste inlägg lovade jag återkomma med en mer utförlig summering av semestern. Här kommer den.

Jag brukar alltid göra upp en massa planer för hur min sommar och min semester skall bli: resor både hit och dit, familjeliv, tid för halvfärdiga projekt, skönlitteratur, socialt liv och inte minst avkoppling. Det säger ju sig självt att det här inte kan lyckas till 100 %, men till skillnad från tidigare år tycker jag faktiskt att jag nådde nästan fram den här gången.

  • Pilgrimsvandring: det blev en pilgrimsvandring i år igen, den här gången till Dalarna i Sverige. Den här resan har jag, till skillnad från all annan semesteraktivitet, redan skrivit om. Det blev en bra resa, det enda minuset var att jag faktiskt missade finalen i fotbolls-VM. Det, ska ni veta, är ingen liten uppoffring.
  • Tallinn: under de senaste åren har jag så gott som årligen avlagt ett besök i vårt södra grannlands huvudstad. Så även i år, då min mor beslöt sig för att fira födelsedag där med middag på restaurang Olde Hansa. Gott och trevligt!
  • Vepsarn: en lördag åkte familjen ut till Åbo stads fritidsö Vepsarn och tillbringade dagen på klippor och sandstrand. Det var skönt.
  • Ofullbordade reseplaner: jag hade i något skede tänkt mig en resa till Berlin också. Även Stockholm har figurerat i semesterplanerna. Dessutom hade vi också tänkt tälta någonstans i Finland.
  • Familjeliv: hela familjen var tillsammans under hela semestern, med undantag för några enstaka kvällar. Det var trevligt och bra, framförallt med tanke på att vår familj nu i början av hösten har ställts inför stora omställningar (dagisstart o.dyl.). Vi klarade till och med av att inte gå varandra på nerverna hela tiden, vilket väl måste vara ett ganska bra betyg.
  • Skönlitteratur: på den här punkten blev semestern en nästintill total flopp. Jag har läst endast en bok, Paulo Coelhos Alkemisten. Pinsamt. Fast boken var ju helt bra.
  • Projekt: organisera noter, överföra ett antal dv-kassetter till dvd, städa skrivbordet, organisera både cd-skivor (både musik och annat). Och inget av det här har jag orkat och/eller hunnit göra.
  • Socialt liv: vi tillbringade en vecka på pilgrimsvandring med 25 andra vandrade och en vecka hos mina föräldrar (vi var sammanlagt 12 mänskor i ett och samma hus när man räknar in min moster och hennes man som också var där samtidigt). Jag tror att min kvot av socialt liv fylldes mer än väl.
  • Avkoppling: det är ju det som semester till syvende och sist borde gå ut på, eller hur? Jag kan nog med ganska gott samvete säga att min semester var avkopplande. Några dagar mer, andra mindre men på det stora hela taget riktigt bra.

Kommentera