van Nistelrooy ut, Carrick in

Juli och augusti är spännande tider på spelarmarknaden. Folk kommer, folk går, och tränarna försöker febrilt se till att laget är så starkt som möjligt på alla punkter.

Sir Alex har många bra spelare till sitt förfogande, men Manchester United kryllar inte längre av världsstjärnor på samma sätt som för några år sedan. Rooney är förstås värd sin vikt i guld och Cristiano Ronaldo blir mer och mer mogen i sitt spel. Många i laget har ändå mycket jobb framför sig med att visa att de är värda en plats i öppningselvan.

De senaste dagarna har två spelaraffärer som länge varit på tapeten blivit bekräftade och slutförda. Uniteds bästa målskytt de senaste åren, Ruud van Nistelrooy, gick till Real Madrid för 10,2 miljoner pund efter att ha hamnat i gräl med Sir Alex. Och nästa säsong drar mittfältaren Michael Carrick på sig rödtröjan i och med att United köpte loss honom för 18,6 miljoner pund från Tottenham. Tyvärr känns ingendera av affärerna riktigt lyckade ur Uniteds synvinkel. 🙁

Man kan bara hoppas att det ännu finns några miljoner kvar på Sir Alex bankkonto. Rooney behöver sällskap i anfallet – Saha och Smith har inte lyckats slå igenom och Solskjaer kan man inte riktigt räkna med då han varit skadad i två år. Carrick kan eventuellt fylla hålet efter Keane, Unitedikonen som stack efter halva säsongen ifjol och som nu har avslutat sin karriär. Men Vieira, som söker sig bort från nedflyttningsdrabbade Juventus, och Gallas, som inte kommer överens med sin klubb Chelsea, skulle vara välkomna nyförvärv i truppen.

Mycket hinner hända ännu innan transferfönstret stängs den sista augusti…

Lämna ett svar