Pizzatest 2

Vanligen brukar jag inte avverka pizzorna i riktigt så här snabb takt, men jag blev inspirerad av min egen testserie och bestämda mig för att testa pizza nummer två på lunchrasten idag. Den heter Pizza Sussu och har en varierad fyllning bestående av skinka, räkor, ananas, vitlök och auraost (finsk blåmögelost som ursprungligen tillverkades i Åbo, i Finland har ordet auraost blivit nästan synonymt med blåmögelost). Åtminstone i den här pizzerian verkar just denna pizza höra till de mer populära, eftersom jag rätt många gånger har hört mänskor beställa den.

För mig blev smaken en stor besvikelse. Jag är ingen stor vän av mögelostar, men vid väl valda tillfällen och i bra smakkombinationer kan de vara riktigt goda. Det här var varken ett sådant tillfälle eller en sådan kombination. Smaken av blåmögelosten täckte mycket effektivt in all annan smak, och eftersom jag inte gillade den fanns det inte så mycket kvar att njuta av. Den enda höjdpunkten var de få gånger smaklökarna lyckades hitta en vitlöksbit som för en stund lite dämpade den dominerande mögelosten. Den här var alltså verkligen inte någon höjdare. Det blir bara en oliv.

Betyg:

Oliv

Lämna ett svar