”De billigaste som ingen skrattar åt…”

Citatet i rubriken är hämtat från DVDPlaza, en finskspråkig webbplats om ljudåtergivning och hemmabio. Det syftar på de nya högtalarna som jag köpte under julhelgen. Märket är Tannoy och modellen Mercury F2. Förutom högtalare skaffade jag även en förstärkare. Det blev en ProCaster AV-4330 från Verkkokauppa. Trots att den är gjord av en helt okänd tillverkare har den fått god kritik i tester i bland annat HIFI-lehti och verkar vara den förstärkare som har det bästa pris/kvalitet-förhållandet.

När jag letade efter en ny anläggning i lämplig prisklass visade det sig snart att om man vill skaffa Tannoys högtalare lönar det sig att göra det från Marek Sound i Helsingfors. Hans priser ligger långt under de andra butikernas. Dessutom är servicen strålande bra. Rekommenderas varmt!

Det här är den första bättre stereoanläggning som jag köper. I de tidiga tonåren i slutet av 1980-talet skaffade jag mig en Schneider-stereo i midistorlek till mitt rum. Den hade skivspelare (vinyl, alltså…), två kassettdäck och analog radio. Högtalarna var ganska små och gjorda av spånskivor. Den har anläggningen har jag haft ända sedan dess, visserligen utökad med en cd-spelare som även den börjar ha 15 år på nacken. Det är antagligen överflödigt att påpeka att jag redan länge har önskat mig ett bättre system. Och när jag nu har det är jag mycket nöjd. Förbättringen i ljudkvalitet är nästan omöjlig att beskriva, och jag har mycket svårt att förstå varför jag inte har bytt ut den gamla stereon för läääänge sedan.

Lämna ett svar