Pizzatest 1

Välkommen till det första avsnittet av den nya serien Pizzatest här på basseblog! Lite bakgrund: några dagar före jul slogs jag av tanken på att testa alla pizzor som finns på menyn på en lunchpizzeria (Sisilia) i närheten av mitt jobb. Jag äter ändå där ganska ofta, och tänkte att det skulle kunna vara skoj att pröva lite andra sorter än de jag vanligen äter. Tanken på att skriva ner ”testresultaten” på bloggen föddes sedan ganska naturligt. Jag tänkte också försöka mig på att poängsätta pizzorna på skalan 1-5 oliver.

Först ut är nummer ett på pizzalistan – Alla tonno. Fyllningen i den består av tonfisk, svarta oliver och strimlad lök. Alla tonno är på sätt och vis en bra start för min testarkarriär, eftersom den inte avviker speciellt mycket från de pizzor jag vanligtvis brukar äta. Tonfisken är väl som tonfisk på bruk för det mesta brukar vara, dvs. smakar inte speciellt mycket. De salta oliverna ger lite mer smak. Den här pizzan får i alla fall det mesta av sin karaktär från löken. Den ger en lite stingande smak åt helheten. En helt okej pizza om man gillar rå (eller nästan rå) lök, annars kanske ingen höjdare.

Betyg:

OlivOlivOliv

Lämna ett svar