Lögn, förbannad lögn och statistik

När ett kalenderår har gått ut hör det liksom saken till att göra upp mer eller mindre meningslösa listor över dittan och dattan. Inspirerad av skrubus årliga statistik gör jag därför upp en statistik över besök på familjens webbplats djupsjobacka.com. Okej, om man skall vara riktigt noggrann – och det borde man förstås när det gäller sånt här – har vi inte statistik för hela det föregående året utan bara för perioden 12.7.2005-31.12.2005. Det här beror på att vi bytte webbhotell på sommaren.

Webbläsare

– 43% – Internet Explorer
– 37,9% – Firefox
– 13,1% – Okänd
– 1,7% – Netscape
– 1,3% – Mozilla
– 1,2% – Safari
– 1,1% – Opera
– 0,1% – Konqueror

Utan att ha någon tidigare statistik att jämföra med är det svårt att säga någonting alls om siffrorna. Lite besviken är jag förstås över att det är Internet Explorer som toppar listan och inte min egen favorit Firefox.

Operativsystem

– 81,6% – Windows
– 14,2% – Okänt
– 3,3% – Macintosh
– 0,6% – Linux

Vad kan man säga? Windows leder med förkrossande majoritet. Jag hade nog inte väntat mig att ”Okänt” skulle komma på andra plats, så där långt före både Mac och Linux. Man kan väl kanske anta att olika slags RSS-läsare räknas till kategorin okänt.

Trafik

– Besökare: 23054
– Sidor: 80807
– Träffar: 182140
– Bandbredd: 1,22 GB

På det hela taget har trafiken ökat en aning hela tiden, med november månad som tydlig höjdpunkt. Som ni märker finns det fortfarande mycket rum för ökning…

De fem populäraste sökfraserna

– wordpress svenska: 189 träffar
– darth vader: 79 träffar
– wordpress på svenska: 63 träffar
– djupsjöbacka: 40 träffar
– wordpress: 37 träffar

De fem roligaste eller underligaste sökfraserna (högst subjektivt)

– supercallifragilisticexpialidocious
– jag fick jobbet!
– nakenbilder på min fru
– stånd när man ser en dam
– merovingiska kungaätten maria magdalena

Var och en får själv avgöra om dessa sökfraser motsvarar innehållet på webbplatsen. Det är nog möjligt att några av besökarna har blivit en smula besvikna.

Kommentera