Början på slutet?

Gymnasiet har börjat för sisådär…hmm…vad blir det?6 veckor sedan… Det är spännande men tungt. Har just gjort läsordningar för i år och kommit fram till att jag var lite överentusiastisk när jag gjorde dem. 4 periodens 36 timmar i veckan + specialiseringar är lite omänskligt mycket för mig…

Nå, det problemet redde jag ut med studiehandledaren igår…
Det är bara att vänja sig vid ett helt nytt studieliv och sätt att organisera sin vardag. Svårt! Åtminstone känns det så nu… Men det tar väl tid antar jag… Men det absolut värsta är att man inte kan välja allt man är intresserad av utan måste prioritera! Franska eller tyska? Fysik eller geografi? Vad skall du göra efter gymnasiet? Man överröses av samma frågor som funnits i bakhuvudet men inte varit aktuella. Nu tvingas man faktiskt fundera på allt sådant. Äsch. Ingen brådska ännu…
Lyssnar på musik och började fundera på hur mycket musik och film faktiskt kan beröra och påverka. Vi diskuterade det med några kompisar i skolan också och kom fram till att vissa låtar kan få en att gråta floder vid optimalt tillfälle, filmer likaså. Speciellt om man sitter i en mörk biosal efter en tung dag och känner sig extra sårbar. Då kan vilken sentimentala snyftfilm som helst få en att fälla tårar. Intressant det här med människans psyke!

Om aurora

Jag är den yngsta i syskonskaran. Största delen av tiden går åt till att studera medicin, men annars tycker jag om att musicera, speciellt sången är mitt stora intresse.

En tanke kring ”Början på slutet?

  1. O ja så är det! Ibland kan man gråta för minsta lilla sak och ibland kan man skratta hejdlöst åt Bridget Jones Diary, eller hur?! Det var en rolig kväll vi hade då… Tack ännu för att du lagade mitt hår, det blev bra.

    Kram

Lämna ett svar