Gregarius

Sedan jag upptäckte hur trevliga rss-flöden är har jag testat ett antal olika läsare. Den första jag prövade var Bloglines, därtill inspirerad av barse. Servicen fungerade i och för sig bra, men jag ville ändå har något som jag kunde köra på min egen server. Jag hittade information om FoF någonstans på nätet och testade den. Jag var rätt så nöjd med FoF, men eftersom utvecklingen av programmet helt och hållet stagnerade och den enda utvecklaren tydligen var nöjd med programmet som det var och inte ville öppna det började jag leta efter andra alternativ. På FoF:s forum hittade jag sedan en dag en länk till Gregarius. Gregarius gör i princip samma sak som FoF, men gör det mycket snyggare – och framförallt utvecklas programmet fortfarande. Nu har jag alltså tagit bort FoF och ersatt det med Gregarius. Och jag är mycket nöjd med mitt beslut. Provkör programmet du också, om du är intresserad av en mångsidig nyhetsläsare som är lätt att hantera.

Kommentera