Fredagsfyran v.33 2005

Återigen dags för fredagsfyran. Temat är radio. Med tanke på mina radiovanor kommer det säkert att bli svårt för mig att svara på frågorna.

1. Ditt första radiominne?

Det här är verkligt knepigt. Vi har inte lyssnat på radio i min familj, så jag vet inte riktigt. Kanske när jag som barn skulle tala i radion för första gången. Det var en gudstjänst i Östersundom kapell i Sibbo och jag skulle läsa någon av texterna. Nervöst!

2. Vilket är ditt favoritprogram?

Har egentligen inget, jag lyssnar nästan inte alls på radio. Om jag måste välja något blir det väl radioandakterna i Rundradions Radio Vega eftersom jag själv är en av de många redaktörer som gör andakterna.

3. När stänger du av radion?

Några sekunder efter att den har slagits på. Det handlar alltså om min klockradio som väcker mig på morgonen.

4. Drömmer du om att någon gång göra ett eget radioprogram?

Nej, jag drömmer inte om det – jag gör program. Se svar 2.

Slutkläm: om jag lyssnar på radio är det så gott som alltid nätradio. Min absoluta favorit är kanalen djupsjoblast.FM, eftersom den är helt och hållet skräddarsydd för min musiksmak. I enstaka fall kan jag slå på radion i bilen, men oftast byter jag tillbaka till mina egna skivor efter en liten stund.

Kommentera