Teknologin i jämställdhetens tjänst

BBC:s ypperliga nyhetssidor fanns häromdagen en speciellt intressant artikel. I den presenterades en ny uppfinning från machomännens förlovade land Spanien – en tvättmaskin som inte låter samma person använda den två gånger i rad. Briljant säger feministen i mig! Och samtidigt sorgligt att männen är så lata att det krävs fingeravtrycksläsare på tvättmaskinen för att de skall förmå sig att göra sin del av hushållsarbetet.

BBC:s redaktör avslutar tyvärr sin i övrigt bra artikel med att konstatera att den nya tvättmaskinen inte själv klarar av att skilja vit tvätt från färgad, vilket hon menar att män inte klarar av. Struntprat säger jag. Klart att vi kan sortera tvätt. Statistiskt sett är ju visserligen färgblindhet mer utbrett bland män än kvinnor, men jag har ändå svårt att acceptera att bli odugligförklarad i tvättstugan på sådana grunder.

Lämna ett svar