Earth, Wind and Fires låt gick hem

En av kvartetterna jag sjunger i, Ebbe Elmers har nyss med framgång deltagit i några manskvartettävlingar. Fredagen 1 april deltog vi i Akademens interna kvartettävling och placerade oss 2:a efter en rätt så fenomenal The 4z-kvartett. Vi hade satsat ovanligt mycket på klädsel och uppträdande. Micke jobbar ju på YLE så dräktlagret var tillgängligt. Och eftersom vi sjöng September av Earth, Wind & Fire så behövde vi så glittriga kläder som möjligt.

Ännu bättre gick det ändå torsdagen 7 april då Ebbe tog hem segern i den prestigefyllda kvartettävlingen Chivas Regal 2005 som gick av stapeln på Laulumiehet. Ebbe vann faktiskt tävlingen också år 2001 så vi har nu ”två inristningar i pokalen”. Standarden var också här rätt hög, och domarkollegiet som bestod av Markus Castren och Hannu Apajalahti från Sibelius Akademin, gav också övervägande positiv kritik. Mikael Svarvar fick också plus för sitt arrangemang som utnyttjar hela registret hos kvartetten.

Chivas 2005
Vi har märkt att kvartetten behöver dessa tävlingar för att öva in ny repertoar och för att öva ”med kniven på strupen”. I dessa tävlingar sjöng vi alltså September av Earth, Wind & Fire och Lullabye (Goodnight, my angel) av Billy Joel. Nu skall vi försöka arra litet själva också, bara tiden skulle räcka till. Men kvartetten tar nu litet paus för slutet av våren. Bara så mycket att vi har nya sånger till sensommaren och hösten.

Lämna ett svar