Svaghet för bokrea

Nu är tiden här igen, tiden för bokreorna i hufvudstadens båda bokhandlar. Den tiden då alla bokälskare gräver i plånboken för att skaffa några fler titlar till sin samling. Så även jag. Problemet är ju det att trots att man beställer på förhand via nätet så går man ändå till bokhandlarna också sen när själva rean börjar, och köper de böcker man första gången ansåg att man kanske ändå inte behöver. Nåja, värre saker kunde man sätta sina pengar på, eller hur.

I år blev det lite historieböcker om Axel Oxenstierna, en historisk kokbok, två kronologier över 1:a vk och 2:a vk, Alf Henrikssons mastodontverk Sveriges historia och ett helhetsverk över Finlands konsthistoria. Alltså historieböcker för hela slanten. Surprise surprise…

Sedan har jag faktiskt också beställt och fått den nya upplagan av Diabeteskirja, också den ”facklitteratur” för mig som diabetiker. Få se om det är mycket som har gått framåt under de senaste åren. Jag har inte på några år fått Diabetestidningen, men även det är nu fixat. Om det skulle betyda litet bättre koll på sockret….

Körprogrammen går vidare. Nu gäller det att hitta musiker och repertoar för Noisens Österbottenresa, konsert i Trefaldighetskyrkan i Vasa 29.1. Repertoarfrågor gäller det också i Akademen, eftersom vi planerar en skiva och en USA-resa. Och i Sibbo Sångarbröder som skall spela in och ge ut sin första CD-skiva. Inbandningsdatumsmöjligheterna är i verkligheten ganska få och måste prickas in. Eiköhän sekin onnistu. Kanske det är dags för Noisen att också ge ut en skiva snart, nåja om något år kanske.

Nu gäller det bara att också infria litet nyårslöften, dvs att ibland skriva in LEDIGT eller VANDRING eller MIDDAG i kalendern och inte fixa något annat just då. Jag är tacksam över att en planerad kusinträff faktiskt verkar bli verklighet inkommande lördag. Tackar för inbjudan!

2 tankar kring ”Svaghet för bokrea

  1. Hej

    Japp det är roligt att börja inreda och planera, men samtidigt ganska svårt. Svårt att föreställa sig hur bostaden ser ut utan de möbler som finns där nu. Och så får man väl bli aningen mer asketisk och klara sig med färre möbler?! Nä, inte är det nu så mycket som flyger ut… Behöver du och Fredde en diskmaskin möjligtvis? Det finns nämligen en på Sofiegatan så vi har nu två! Om den ryms i ert kök så får ni den!

    Artur har feber (39 grader) idag… Kanske en ny tand? Han är trött.

    Kram till dig!

  2. Trevlig sida! Tänkte bara säga lycka till med Noisens österbottenturné! Vasaborna kommer säkert att älska er! =)

    Och, jag håller med, bokrean kan vara enormt frestande!

Kommentera