Sjuka dagar

12 timmar borta hemifrån känns rätt mycket i tid men i praktiken är det inte så farligt mycket. Igen har det varit några degar då det har hänt alldeles för mycket. Häromdan, det var visst igår, glömde jag bort att ta med pengar till biljetterna till skolkonserten och det var sista dagen man fick ta ut dem…

Nå Simon var i skolan och var Hottentotten för några timmar och jag tänkte fråga honom om han hade 20 euro. Men såklart hede vi inte matrast samtidigt. Då jag hade matrast stod jag utanför hans klassrum och väntade med 8B som skulle ha timme. Simme kom aldrig så Helena tog in dem i sitt klassrum medan Margareta och jag försökte reda ut var han var. Vi hittade inte honom i hela skolan så Margareta ringde hans mobil och det visade sig att Simme hade fått fel uppgifter om när han skulle ha timme så han var förstås på Säters. Nå han lovade komma för de återstående 10 minutrarna och jag passade på att vänta vid parkeringsplatsen. Men klockan blev tolv och han hade inte ännu dykt upp så då sprang jag till församlingshemmet. En liten parentes. Varför har man aldrig med telefonen när man behöver den som mest? och när jag ringde mamma från kompisarnas mobiler svarade hon inte. Nå där stod jag vid församlingshemmet och jag gick in och träffade Fjalar som sade att mamma var i ämbetshuset i källaren och därför hade telefonen inte fått kontakt. Det är så typiskt! Jag hoppade vi Fjalars bil och vi körde till ämbetshuset där vi träffade mamma som sa att hon inte hade 20 ege på sig så vi körde tillbaka till församlingshemmet, Fjalar sprang in och hämtade sin plånbok. Vi fortsatte till den långsammaste Otto-automaten i byn och Fjalar lånade 20 euro åt oss. Klockan var precis kvart över tolv när jag sprang in i mussasalen där biljetterna togs ut! Det var som från en film! Det här hände alltså i går.
Idag hade vi körövning i först Lönkan sen tyska kyrkan där vi har vår konsert den 9 december. Britten gick ganska bra fast vi hade lite olika tempon med organisten och de traditionella julsångerna bättre än nånsin! Fast det kan också ha berott på att där var bättre akustik än i Lönkan. Och på det hela taget, för att citera Ture Sventon, har det varit en mycket bra dag och skolvecka också för den delen. Förutom att jag kanske förivra mig på redskapsgymnastiken eftersom jag har haft så sjuka axlar att jag knappt kunnat lyfta armarna upp i luften…

Om aurora

Jag är den yngsta i syskonskaran. Största delen av tiden går åt till att studera medicin, men annars tycker jag om att musicera, speciellt sången är mitt stora intresse.

En tanke kring ”Sjuka dagar

  1. rora låter du människor läsa din ”dagbok”:)int fö att d stör mig…:) ses i skolan!!

Lämna ett svar