sby.abo.fi -> yok.utu.fi

Min kära fru Sonja har ju som känt blivit teol.mag. En del av ”paketet” var ju förstås också att hon gick miste om sitt användarnamn i Åbo Akademis datorsystem. Följderna av det märktes först förra torsdagen, då vår hemdator Brutus plötsligt tappade kontakten med nätet. Det tog en stund innan vi kom underfund med problemet, men när vi väl gjort det var det bara att snällt promenera iväg till Turun Yliopistos datacentral i Educarium för att meddela den nya e-postadressen. På datacentralen lovade de att fixa så att nätkontakten kommer tillbaka nästa natt. I det skedet hade vi ju redan åkt till Helsingfors (se mitt tidigare inlägg) så vi hade inte tillfälle att kolla saken före söndag kväll. Då fungerade systemen igen, så nu är vi back-in-business. Brutus fick dock lov att byta IP och domän, från sby.abo.fi till yok.utu.fi – vi har inget att göra i sby-domänen längre.

Konstigt hur beroende av nätet man sist och slutligen har blivit. Det tog nog emot att plocka fram disketten på fredag morgon för att ta med andaktsmanuskripten. Kanske man borde skaffa ett sånt där USB-minne…

Kommentera