Pappafunderingar för omväxlings skull

Jag tänkte skriva lite pappafunderingar för omväxlings skull, eftersom det har blivit oproportionerligt mycket annat här den senaste tiden.

Idag upplevde jag en milstolpe i Arturs liv. Jag bytte blöja och klädde på honom i morse innan jag cyklade till jobbet. När jag kom hem efter kyrkofullmäktigemötet ikväll hade han fortfarande samma kläder på sig! Hittills har han konsekvent lyckats spy eller söla ner sina kläder flera gånger varje dag, men idag lyckades han alltså låta bli. Livet är fullt av trevliga små överraskningar.

Imorgon skall jag föra Harald till dagis, för första gången på verkligt länge. Eftersom Sonja ändå är hemma med Artur har hon brukat föra Harald till dagis, så att han skall slippa morgonstressen som han annars skulle utsättas för. Imorgon är situationen lite annorlunda eftersom jag börjar jobbet lite senare. Det skall bli roligt att föra honom, och det är kanske också bra för mig eftersom jag har börjat känna mig ganska distanserad från hela dagistillvaron. Jag vill ju inte att barnens liv skall vara mammas grej. Fast det är förstås svårt att ”konkurrera” med en hemmamamma när man själv måste vara på jobb från åtta till fyra.

Lämna ett svar