AudioScrobbler & last.FM

Har du redan besökt AudioScrobbler? Om inte tycker jag att du genast skall göra det. Det är en intressant webbtjänst som hjälper dig att hitta ny musik som du eventuellt gillar. Det fungerar så att man installerar en plug-in i sin musikspelare på datorn. Det lilla programmet skickar sedan information om varje musikfil som du lyssnar på till AudioScrobblers server, och den jämför sedan din musiksmak med andras. Efter att ha sparat info om 100 sånger/stycken börjar scrobblern sedan rekommendera nya artister på basis av vad du lyssnar på. Jag upptäckte egentligen den här sajten redan för ett par veckor sedan men jag har inte kommit mig för att skriva om den tidigare. Kolla gärna in min profil när du nu ändå är igång.

AudioScrobbler har också en intressant systersajt som heter last.FM. Den har tillgång till AudioScrobblers databas och skapar utgående från den en personlig radiostation som du kan lyssna på med din musikspelare. Skojigt, även om det åtminstone i mitt fall fungerar bara ditåt. Av någon anledning tror last.FM nämligen att jag är speciellt förtjust i mystisk elektronisk musik, a la det som spelades i programmet Avaruusromua på den nu hädangångna kanalen Radiomafia någon gång i tidernas begynnelse. Det är jag ju inte. Kanske misstaget beror på ett för litet sampel, vem vet?

Lämna ett svar