Midsommar på fredens öar

Midsommarstång i Bjärström

Var firade du din midsommar? Jag och resten av familjen firade midsommar på Åland tillsammans med våra vänner Karin & Fredrik och Kalle & Patricia. Efter att ha ”avnjutit” en båtresa över Skiftet med Viking Line åkte vi till Emkarby i Finström där vi invaderade ett helt hus. Det blev sena nätter, massvis med mat och mycket diskussioner. Planerat program och motion sysslade vi däremot väldigt lite med.

Midsommarstången på bilden står i Bjärström, några kilometer från huset där vi bodde


Planen var att samlas för att vara tillsammans. Varje par – sammanlagt tre stycken – skulle planera en förrätt, en huvudrätt och en efterrätt. Något annat hade vi egentligen inte planerat på förhand. Sonja och jag hade bestämt oss för en jordärtskockssoppa, sej provencale och en maffig och mustig chokladtårta till efterrätt. Andra inslag i dieten under helgen blev oxfilé, hemgjord rabarberglass, getostsmörgås med pinjenötter på bädd av sallad – ja, ni förstår idén. Ingen riktig vardagsmat precis. Och gott var det minsann!

Vi gjorde ju nog förstås även en del annat än åt – men inte mycket. Hur många kalorier jag fick i mig under helgen vet jag inte. Jag kan icke räkna dem alla.

Det enda som överträffade de storslagna menyerna var förstås den trevliga samvaron. Det var verkligt trevligt att träffas igen, och att vara tillsammans under en så lång tid. Också barnen njöt av att få vara tillsammans med våra vänner, och jag tror att känslan var och är ömsesidig.

Väl mött på Åland igen om ett år!?!

Kommentera