Finlandssvenska bloggar på Nätkreatur

Den första(?) sammanställningen av de finlandssvenska bloggarna är nu påbörjad. Det är Peter Löfgren på Nätkreatur som har gjort en lista över bloggarna i ankdammen. Där samsas basseblog med Eva Biaudet’s Weblog (varför skriver hon på engelska?). Den riktigt nystartade Planet Sonja har också fått ett omnämnande, plus positiv kritik i kommentarerna.


I kommentarerna nämns också ”behovet” av en finlandssvensk blogförteckning. Jag tycker också att det skulle vara verkligt kul med en sån – jag har aldrig riktigt tyckt att jag som skriver på svenska passar in på Suomen Blogilistapinseri.com. Själv har jag tyvärr inte tid att sätta upp någon förteckning, så jag hoppas att någon annan tar itu med saken. Tills dess får vi väl nöja oss med Peters lista.

1 tanke kring ”Finlandssvenska bloggar på Nätkreatur

  1. Själv tycker jag nog att också svenska bloggar passar in på Pinseris lista. Helst tydligt finns det också intresse bland de finska läsarna, eftersom det alltid kommer några besök från den listan.

    En statisk lista på en skild sida (inkl. rss-urlar etc.) kan man snabbt fixa, men jag tycker inte att det ännu behövs något system som granskar uppdateringar. Det är ju bara frågan om en handfull bloggar. Men kanske i framtiden…

Kommentera