Skandal!

Idag var det premiär på Skandal! i Konserthuset på Aningaisbacken i Åbo. Fantastiskt! Stående ovationer, bravorop och en stämning som man inte har upplevt på Konserthuset på många år. Ur jobbets synvinkel var det också otroligt att se hur biljettförsäljningen har vaknat till liv de senaste dagarna. Det fanns inte många tomma platser ikväll, och vi har goda skäl att tro att också resten av föreställningarna blir slutsålda. Häftigt!


Manskören ur Chorus Cathedralis Aboensis uppträder med Stravinskijs ”Zvezdoliki” i den första akten. Det är ett verkligt skumt verk, och varje gång vi sjunger det känns det som om kören är helt ute och seglar. Det beror troligen på att körpartiet har ytterst få gemensamma nämnare med orkesterpartiet. Debussy, som Stravinskij tillägnade verket, lär skall ha sagt att man inte borde uppträda med verket på den här planeten utan på Sirius eller Aldebaran. Efter att ha (försökt) sjunga det kan man förstå vad han menade!

Lämna ett svar