Hälsningar från Höstdagarna

Länge sen sist, min kära blog! Jag sitter nu vid en dator i ett klassrum i Sampola skola i Tammerfors. ”Vad i hela fridens namn gör han i en skola i Tammerfors på allhelgona?”, tänker den trogne läsaren kanske. Jo, jag är här på Höstdagarna, som så många gånger tidigare. Den här gången har jag tillsammans med Fredrik Erlandsson hållit en verkstad med rubriken ”I will KILL you – eller hur skall MAN vara?”, som handlade om mansroller. Det var rätt så utmanande att tala till tonåringar om sådant. För min egen del handlar mansrollen ju nuförtiden mest om hur det är att vara småbarnspappa. Nå, det ju rätt bra i alla fall, även om vissa saker som är aktuella i femtonårsåldern känns verkligt avlägsna nu. Jag håller nog gärna flera liknande grejer i framtiden, om det blir chanser till det.


I övrigt går livet vidare i normala rullor. På jobbet är situationen normalt hektisk. Idag har avslutningen av den filharmoniska barnveckan gått av stapeln på Konserthuset, och jag är lite spänd på hur det hela har förlöpt. Förhoppningsvis hittade publiken till konserten, trots att den var på en helgdag. Antagligen gick det helt bra. Mer om det senare, när jag vet mer.

Nu väntar marknadsföringen av operan Paavo Suuri (Paavo den Store). Operan sätts upp av Turun Oopperayhdistys i samarbete med filharmoniska orkestern, och är skriven av kompositören Tuomas Kantelinen och författaren Paavo Haavikko. Premiären är den 26 november. Jag är inte med och sjunger, men skall ju förstås via jobbet göra mitt till för att föreställningarna skall fyllas av publik.

Vad gäller det egna musicerandet lever Chorus Cathedralis Aboensis just nu i en intensiv arbetsperiod. På torsdag och fredag nästa vecka skall vi sjunga med på Operagalan i Åbo konserthus och i Finlandiahuset. Efter det vidtar genast intensiva övningar inför Berlioz Tristia med Helsingfors stadsorkester. Den konserten är den 27 november. Mycket att göra, med andra ord!

Lämna ett svar