Kvartsfinaldags!

Efter två långa pausdagar drar det ihop sig till kvartsfinaler i VM i Sydafrika. På tiden att man får se fotboll på tv igen. 😉 Kvällens matchpar är Holland–Brasilien och Uruguay–Ghana, och imorgon får vi se Argentina–Tyskland och Paraguay–Spanien.

Speciellt är ju att så många sydamerikanska lag tagit sig så här långt. Brasilien och Argentina kunde man väl räkna med, men Uruguay och Paraguay är inte alls lika självklara kvartsfinallag.

Både Holland och Brasilien har gått från klarhet till klarhet så här långt. För 10–15 år sedan hade man kunnat räkna med anfallsglad fotboll när de här två möts, men lagen som i tiden spelade totalfotboll och sambafotboll är betydligt mer defensivt inriktade under van Marwijk och Dunga. Troligen får vi se en hel del bollande på mittfältet.

Trots att Ghana spelat hyfsat så här långt i turneringen har jag svårt att tro att laget klarar av att slå Uruguay. Forlán och Suárez har varit riktigt farliga, så Kingson i Ghanas mål får tänja på sig ordentligt när skotten börjar hagla.

Argentina och Tyskland möttes i kvartsfinalskedet också i senaste VM. Då tog tyskarna hem segern med minsta möjliga marginal, nämligen på straffar. Maradona har på samma sätt som Mourinho lyckats ta all uppmärksamhet och press på sig själv och på så sätt fått laget att spela avslappnat. Alltid välorganiserade Tyskland brukar gå långt, men undrar om inte Argentina drar det längre strået den här gången.

I sista matchparet Paraguay–Spanien finns bara en favorit. Frågan är om Torres äntligen skall hitta rätt eller om Villa får fortsätta panga in målen. Roligt att Paraguay kommit ända hit, men inte kan de väl ändå lyckas överraska Spanien?

Gissningar:
Holland–Brasilien: 0–1 efter förlängning
Uruguay–Ghana: 2–0
Argentina–Tyskland: 2–1
Paraguay–Spanien: 0–1

Lämna ett svar