VM-dags

Det närmar sig. Vi har en månads fotbollsfest framför oss. Julafton och födelsedag på en gång.

När världens bästa spelare samlas till VM finns det gott om förhandsfavoriter. Många tippar Spanien som mästare, vilket inte är så långsökt med tanke på EM-framgångarna för två år sedan. Världsklass på mittfält och anfall, och inte precis dåligt försvar heller. Traditionellt ett land som haft all potential men inte lyckats när det gäller. Den här gången har man erfarenhet av att vinna också.

Tyskland är ett turneringslag utan like och månne inte tyskarna går långt igen i år, trots att ikonen Ballack saknas på grund av skada. Italien skall man heller aldrig räkna bort i sådana här sammanhang.

De sydamerikanska topplagen Brasilien och Argentina är såtillvida intressanta att båda leds av forna storspelare utan omfattande tränarmeriter. Speciellt i det argentinska laget har det stormat när det höll på gå riktigt illa i kvalet. Få se hur långt Maradona lyckas föra sina mannar.

Ett annat land som lidit av tränarsvårigheter är Frankrike. Att horoskopmannen Domenech fått styra och ställa så här länge är ett smärre under. Blir kul att se hur Blanc klarar sig när han tar över i höst.

Av de afrikanska lagen är det väl snarast Elfenbenskusten och Ghana som har en reell chans att gå långt. Algeriet kan överraska.

Och i Nordkorea kommer man väl att fira VM-guld fastän laget med största sannolikhet åker på tre brakförluster mot Brasilien, Elfenbenskusten och Portugal…

Min Unibet-euro går ändå till Holland med oddset 9.00. Holland har ett spännande lag i Sydafrika med Robben och van Persie i nyckelroller.

En tanke kring ”VM-dags

  1. Tyskland övertygade nog ganska stort igår mot Australien. Visserligen var socceroos försvar inte precis imponerande, men det tyska spelet var ändå mer fantasifullt och kreativt än jag hade väntat mig. Få se hur långt det kan bära.

Lämna ett svar