Engelska laget spikat

Med 10 dagar kvar till öppningsmatchen i fotbolls-VM anno 2010 är det deadline för de deltagande lagen att meddela vilka 23 spelare som kommer att representera nationen. För Englands del blev själva kungörandet något av en fars då ingenting hördes förrän sent på eftermiddagen. Istället hann mer och mindre trovärdiga rykten florera under hela dagen. Någon visste berätta att Theo Walcott satt på ett flyg till Karibien, någon annan att Shaun Wright-Phillips meddelat sitt klubblag Manchester City att han är med i 23-mannatruppen. När FA (fotbollsförbundet) väl höll presskonferens kl. 16 lokal tid var lagets sammansättning den sämst bevarade nyheten i landet.

Storm i ett vattenglas kan tyckas. Kanske det, men väldigt onödigt i alla fall. Och tråkigt inte minst för spelarna själva som förstås står i centrum för alla spekulationer.

Truppen då? Inga större överraskningar där – Capello håller sig till gamla gardet. Målet vaktas av Green eller James, backlinjen består i den optimala öppningselvan av A. Cole, Terry, Ferdinand och Johnson, på mittfältet kämpar Gerrard, Lampard, Barry, J. Cole, Lennon och Carrick om fyra platser, och längst fram får Rooney antagligen i första hand sällskap av Crouch. Att Walcott inte rymdes med i det slutliga laget får väl klassas som en liten överraskning, men grabben har trots allt gått mycket skadad under det gångna året.

Förväntningarna på England är som vanligt skyhöga i öriket, men laget har några svaga länkar som gör att det känns optimistiskt att tro på stora framgångar. Ingen riktig stjärnmålvakt (inte ens ett givet förstaval faktiskt!), ingen av mittfältarna är riktigt hemma på vänsterkanten, och så ett anfall där lite för mycket hänger på Rooney. Men vem vet – vad som helst kan hända i en kort turnering när matcherna är få. Kanske Capello hittar en vinnande taktik och jag får äta upp mina ord…

Laget i sin helhet:

Målvakter:
Joe Hart, David James, Robert Green

Backar:
Jamie Carragher, Ashley Cole, Rio Ferdinand, Glen Johnson, Ledley King, John Terry, Matthew Upson, Stephen Warnock

Mittfältare:
Gareth Barry, Michael Carrick, Joe Cole, Steven Gerrard, Frank Lampard, Aaron Lennon, James Milner, Shaun Wright-Phillips

Anfallare:
Peter Crouch, Jermain Defoe, Emile Heskey, Wayne Rooney

Lämna ett svar