Hej då, Ronaldo

15-minuters-bloggande. Fattar mig kort.

Sammanfattning av säsongen 2008–2009: Manchester United fixade tredje raka mästerskapet i engelska ligan, mycket tack vare Chelseas tränarsåserier och Liverpools problem med spelarmaterialets djup. Säsongen bjöd på ett nytt rekord då försvaret lyckades hålla buren ren i långt över 1 000 minuter i sträck. Mot våren tröttnade laget aningen och i Champions League-finalen mot Barcelona var det inte tu tal om vilket lag som spelade bättre fotboll. Tyvärr.

Idag kom nyheten alla har räknat med redan en längre tid: Cristiano Ronaldo är på väg till Real Madrid. United har accepterat ett bud på 80 miljoner pund för portugisen och flytten torde vara klar inom kort.

Ärligt talat tror jag inte att United-anfallet försvagas avsevärt trots att Ronaldo lämnar laget. Visst, han är en av världens bästa spelare och har varit Uniteds bästa målgörare de senaste säsongerna, men man får också en känsla av att grabben ibland skapar en negativ atmosfär omkring sig. Flera av de andra spelarna på mittfältet och i anfallet har inte uppnått sin maximala nivå – nu får de en chans att stiga fram och ta för sig. Framför allt hoppas jag på en synligare roll för Rooney, som nog har hamnat lite i skymundan ute på vänsterkanten.

För Ferguson är 80 miljoner pund inte fy skam för en spelare som redan länge haft ena foten i Madrid. Kanske man nu äntligen kan skriva kontrakt med Tevez – må det då kosta sina 25 miljoner att köpa honom loss. Inte lika skicklig som Ronaldo, men en härlig kämpaanda har gjort honom till stor publikfavorit på Old Trafford.

Lämna ett svar