Förstaplatsen hägrar

Åtta matcher kvarstår. Sex poäng skiljer Manchester United från utmanarna Chelsea. Slutsäsongen blir en thriller som heter duga.

I praktiken behöver Chelsea kamma hem sju poäng mer än United under säsongens sista matcher för att vinna årets upplaga av Premier League. Uniteds något otroliga målskillnad (+50 mot Chelseas +35) gör att jämna poäng vid säsongens slut sannolikt räcker för Manchesterlaget.

Nyckeln till framgång heter vinster på löpande band. Nuförtiden har man inte råd att förlora fler än fyra–fem matcher av 38. Annars finns det garanterat något annat lag som placerar sig bättre i tabellen.

The Red Devils har i år varit ruskigt starka på alla områden. Försvaret har hållit tätare än på många år och i anfallszonen har man inte bara skapat chanser utan också utnyttjat dem. Detta trots att Rooney inte har visat toppform på länge och många av hans kolleger har gått skadade.

En som däremot har klarat sig fantastiskt bra är Cristiano Ronaldo. Den sköndribblande portugisiske divan har verkligen överträffat alla förväntningar. I somras var engelsmännen beredda att sparka ut honom ur landet efter hans eskapader i VM-matchen mellan England och Portugal. Nu möts han i hela landet av stående ovationer för sina finter. Givetvis finns det också de som ogillar Ronaldo, mest pga. hans teatraliska förmågor. Och visst har de rätt. Men dribbla och göra mål – visst kan han det också.

Manchester United jagar de facto framgångar på tre håll: Premier League, FA Cup och Champions League. Skall Ferguson igen lyckas med det omöjliga? Det var ju den oförglömliga våren 1999 då United fixade full pott på inte minst Bayern Münchens bekostnad.

Kommentera