Veckofemman 49 -06

Så har då årets sista månad börjar och julens ljus lyser i varje stuga, hus, butik och till och med på nätet. De är måndag efter första advent och Veckofemman går längs de snöfria gatorna och funderar på kommande händelser.

  1. Har du en jul- eller adventskalender (hurdan?)
  2. Har du redan firat lilla jul?
  3. Vad anser du om självständighetsdagens mottagning i presidentens slott?
  4. Tänker du se på slottsbalen i TV (berätta gärna varför) eller kommer du rent av själv att vara på plats, antingen för att festa eller för att delta i kravallerna?
  5. Har du redan köpt alla julklappar? Rubbar det dina cirklar att över 300 butiker tänker hålla stängt på julaftonsdagen?

Basseblog svarar:

  1. Ja, jag har en adventskalender. Veikkaus adventskalender, närmare bestämt. Men jag saknar den gamla goda barndomstiden då jag brukade öppna luckor i Finska Missionssällskapets adventskalender. Det var grejer det: den började på första advent, inte 1.12 och den slutade inte 24.12 utan på den riktiga juldagen en dag senare. Den viktigaste skillnaden till andra kalendrar var att man skulle sätta en peng i luckan varje dag och sedan skicka in nedre delen av kalendern (där pengarna samlats) till FMS när alla luckor var öppnade. Häftigt!
  2. Vi var på en fest förra lördagen och där serverades glögg. Det kan väl räknas som att fira lilla jul.
  3. Den är helt yes. Ärligt talat är jag nog inte så intresserad, men inte irriterad heller.
  4. Jag kommer nog varken att se balen på TV eller vara på plats själv.
  5. Nej, jag har inte skaffat alla julklappar än. Processen har nog startat, kan jag avslöja. Och jag hinner nog fixa allt innan själva julafton, så butikernas överraskande vilja att hålla stängt den tjugofjärde blir knappast något problem.

Veckofemman är hämtad från skrubu, som vanligt.

Lämna ett svar