Matchen med stort M

Idag gäller det. Manchester United mot Chelsea på Old Trafford. De två stora i England för tillfället möts för första gången den här säsongen i en match som redan utpekas som avgörande för vem som vinner titeln i vår.

Onekligen är varje poängförlust avgörande när det gäller att kamma hem ligapokalen, men fastän United skulle lyckas öka på gapet till sex poäng så är spelet ingalunda kört för Chelseas del. De flesta lag har en formsvacka i något skede av säsongen och det är då det gäller för de andra lagen att knappa in.

Båda lagen kommer till kvällens match med en förlust i bakfickan. Chelsea förlorade mot Werder Bremen, medan Celtic hemmaslog Manchester United, båda matcherna i Champions League mitt i veckan. Chelsea har ändå säkrat fortsatt spel, medan ManU är tvungna att ta poäng i sista matchen mot Benfica för att gå vidare. Slarvigt med tanke på att laget kunde ha säkrat avancemang redan för några veckor sedan i matchen mot FC Köpenhamn, men två raka förluster för de röda ger Benfica hopp. Det blir inte bättre av att det var just Benfica som förra säsongen såg till att United slutade på jumboplats i sin grupp… :/

Hur som helst blir kvällens drabbning en intressant match som ingetdera laget vill förlora – det ser både ligatabellen och prestigen till. Återstår att se vilka psykologiska trick Mourinho och Sir Alex tar till. Båda har säkert tänkt ut något klurigt för att få övertaget.

Lämna ett svar