ManU utslaget av Southend

Tro det eller ej, men Championship-jumbon Southend gick vidare på Premiership-ledarna Manchester Uniteds bekostnad i engelska ligacupen. Southend-spelarna gjorde sitt livs match och slog ut de röda djävlarna trots att Southend till vardags håller till 43 trappsteg längre ner i ligasystemet.

Många av de stora lagen väljer att ge speltid åt unga, lovande spelare i ligacupen, som inte skattas värst högt. ManU hade flera av ordinarie öppningselvans spelare med men gick ändå på en nit. Eller var det kanske just därför? Det värsta sättet att förbereda sig för en match är att underskatta motståndaren, och om ens en liten gnutta överlägsenhet hade krupit in under de röda skjortorna så förstår man att det gick som det gick. Och det är knappast alldeles enkelt att tända för spel mot Southend om man är van att möta engelska och europeiska topplag.

I helgen blir det Blackburn på Ewood Park. Inte den lättaste av matcher, men tre poäng är det enda som gäller. Chelsea flåsar i nacken och kommer att utnyttja första bästa chansen att minska poängglappet i tabelltoppen.

Lämna ett svar