Tredje och fjärde vandringsdagarna

Efter den tredje dagen på vandring var jag för trött för att orka skriva något. Nu på kvällen efter den fjärde dagen sover barnen redan och resten av gruppen har åkt på utflykt så jag har gott om tid att formulera mig.

Den tredje dagen startade vi vandringen från Olsnäsgården och gick längs den så kallade Munkstigen genom skogen mot Åsen. Terrängen bjöd på gott och blandat i form av från tät slyskog till kärrmark och torr tallskog. Väl framme vid Åsen lastade vi in oss i bussen och styrde mot Sollerön där vi sov i det lokala församlingshemmet. På kvällen firade vi completorium vid Laurentius kapellruiner.

Vädret gjorde att planerna för den fjärde dagen fick göras om. Det blåste nämligen så mycket att kyrkbåtsrodden från Sollerön till Nusnäs fick ställas in. Istället vandrade vi en bit längs med Vasaloppsleden och in till vårt slutmål – Mora. På kvällen firade vi pilgrimsmässa i Mora kyrka.

Efter mässan brukar vandringarna ta slut och gruppen bege sig hemåt. Till skillnad från tidigare kommer vi den här gången att också gå en kortare sträcka i Stockholm i morgon. Därefter reser vi hemåt igen.

Lämna ett svar