Brown får fart på apologeterna

Det här inlägget skriver jag i Centrumkyrkan i Mora, där jag och några andra pilgrimer på vandring i Dalarna sover i natt. På en framträdande plats i aulan ligger en bunt med tidningar – det är tidningen Dagens bilaga om da Vinci-koden som tydligen har kommit ut nyligen med anledning av filmens framgång.

Dan Browns bok – och nu senast filmatiseringen av den – har verkligen fått fart på diskussionerna om vem Jesus egentligen var. Hela bilagan går nämligen ut på att bit för bit trasa sönder författarens trovärdighet. Jag tycker personligen att det är en smula onödigt. Må så vara att boken innehåller en hel del sakfel, som man gärna kan påpeka om och göra människor uppmärksamma på. Men att som bilagan i fråga gå till närmast personliga påhopp ger ett dåligt intryck och bidrar knappast till att förbättra situationen speciellt mycket. Snarare ger det ju just ett intryck av att man har något att dölja. Och det kan ju inte vara meningen, eller hur.

Lämna ett svar