Om motion

Under sommaren förra året började jag motionera regelbundet för att höja min kondition och förhoppningsvis gå ner några kilo i vikt. Jag höll på och joggade med min pulsmätare till slutet av september, men sedan tog fritiden helt enkelt slut. Min viktigaste hobby, körsången, är nämligen tidskrävande under höst, vinter och vår men under sommaren är det tomt i kalendern. Då hinner man alltså motionera.

Dessutom är det inte speciellt trevligt att jogga på vintern, så jag försökte mig istället på spinning. Det var inte något fel på det heller, men jag stötte igen på samma problem. Att försöka kombinera heltidsarbete, studier, föräldraskap och två mycket tidskrävande körer med tre motionspass i veckan är helt enkelt en omöjlig ekvation. Det blev alltså ett avbrott i mitt motionerande.

När sommaren nu igen kom och jag lyckades slutföra mina studier betydde det igen mer tid för annat. Fram med joggingskorna igen, alltså. Nu har jag motionerat tre gånger i veckan under ca en månads tid, och mår genast igen mycket bättre. En normal vecka försöker jag göra två pass joggning på ungefär 6 km och sedan en längre cykeltur, ca 30 km. Det känns som en ganska lämplig mängd.

För att nå mina egna mål borde jag dessutom ändra min diet lite. Det verkar tyvärr vara svårare för mig att göra än att börja motionera. Vi skall se hur det lyckas.

[tags]träning,motion,joggning,cykling,diet[/tags]

Lämna ett svar